STRP Conference for the Curious video’s online!

STRP Biënnale 2017 verkende met het thema Senses & Sensors de high touch van de high tech anno 2017. STRP Biënnale 2017 zoomde in op de vergaande verstrengeling van het biologische en het technologische, het fysieke en het virtuele, het analoge en het digitale, van touch en tech, van mens en machine vanuit een cultureel perspectief. Tijdens STRP Conference for the Curious: Senses & Sensors op 28 maart 2017 hebben spraakmakende sprekers dit thema vanuit verschillende perspectieven belicht. Samen hebben zij de contouren van de nieuwste ontwikkelingen geschetst op het gebied van sensorische systemen van vandaag en morgen, en ons deelgenoot gemaakt van hun gedachten over de invloed die dit kan gaan hebben op ons, onze cultuur en onze toekomst.

Alle presentaties, kunstenaarsgesprekken en lezingen staan nu online. Met bijdragen van: Claire L. Evans, Tom Pursey, Sissel Tolaas, Stefan van der Stigchel, Stelarc, Tobias Revell, Thought Collider, Anagram, Memo Akten en Dries Depoorter.

Bekijk alle STRP Conference for the Curious: Senses & Sensors video’s op ons Vimeo of YouTube kanaal.


STRP KEYNOTE KEVIN KELLY

Het hoogtepunt van Conference for the Curious was de keynote door Kevin Kelly, een van de grondleggers van technologie-magazine Wired en auteur van bestsellers als De Wil Van Technologie en The Inevitable. In dit laatste boek schetst Kelly de twaalf drijvende technologische krachten die volgens hem de komende dertig jaar ons leven zullen bepalen. Met The Inevitable biedt Kelly een optimistische maar ook realistische routekaart voor de toekomst, gebaseerd op drie decennia persoonlijke ervaring met en betrokkenheid bij de ontwikkeling van digitale technologie en internet.


Bekijk de STRP Keynote met Kevin Kelly en een introductie door Koert van Mensvoort op ons Vimeo of YouTube kanaal.