Sensotoop

ONTDEK HET ECOSYSTEEM VAN EEN TELEFOON

Verstopt achter zwart glanzend design of onzichtbaar in de lucht. Technologie is overal om ons heen, maar steeds meer uit het zicht terwijl de technologie ons steeds beter ziet. Hoe doen ze dit? Hoe nemen zij ons waar? Hoe werken hun zintuigen?

De Sensotoop maakt technologie toegankelijk om onderzocht en ontdekt te worden. De installatie is een interactief ecosysteem van sensoren die met elkaar verbonden zijn en op hun eigen manier de bezoeker waarnemen. De sensoren geven de ontvangen prikkels door naar de processor die daar betekenis aan geeft. De Sensotoop nodigt de bezoeker uit om te kijken en bekeken te worden, te luisteren en beluisterd te worden en te voelen en gevoeld te worden. Ontdek wat de sensoren eigenlijk doen en wat er afspeelt achter de schermen van onze apparaten.

Mats Horbach ontwikkelde Sensotoop voor Pitch your Project, een samenwerkingsprogramma van STRP, Kunstbalie en BKKC gericht op talentvolle jonge makers. De opdracht was: “Ontwikkel een onderwijsproject dat leerlingen tussen de tien en veertien jaar zowel creatief als technologisch uitdaagt rondom het thema Senses & Sensors. De uitwerking bestaat uit een installatie en/of workshop en is zowel in een school- als festivalsetting inzetbaar”. In een coachingstraject werden drie finalisten ondersteund in hun opdracht. Mats Horbach kwam uiteindelijk met het winnende ontwerp.

MEER INFORMATIE
Deze workshop kan op maat worden georganiseerd qua groepsgrootte en duur.
Geschikt voor leerlingen van 10 tot 14 jaar.

Shirley Hendrikse
040 236 7228 / 06 149 82 414
shirley[at]strp.nl