Ton van Gool nieuwe directeur STRP

Ton van Gool volgt per 1 april Angelique Spaninks op als directeur van STRP, de organisatie die sinds 12 jaar creatieve technologie in Eindhoven op de kaart zet. De Raad van Toezicht van STRP ziet in hem de gedrevenheid, visie en het cultureel ondernemerschap dat nodig is om STRP de komende jaren verder te ontwikkelen.

De keuze voor Van Gool, nu nog eindredacteur van VPRO Medialab in Eindhoven, is bijzonder omdat hij destijds een van de initiatiefnemers was van STRP. Hij heeft de ontwikkeling altijd van nabij gevolgd maar was nooit eerder intern bij STRP betrokken.

Van Gools trackrecord in het culturele veld van Eindhoven is lang; hij was eerder directeur van De Effenaar en van MU, heeft mee aan de wieg gestaan van Area 51 en Baltan Laboratories en was jarenlang vanuit de gemeente verantwoordelijk voor de culturele ontwikkeling van Strijp S.

Angelique Spaninks leidde STRP sinds 2012 en combineerde dit met het directeurschap van MU waarop zij zich komende jaren weer volledig concentreert.

“Wij denken dat Ton de aangewezen persoon is om STRP met frisse ideeën de volgende stappen te laten zetten”, aldus Carlo van de Weijer, voorzitter van de Raad van Toezicht van STRP.