4D Graffiti Invasions by AUJIK

30/06/18 – 31/12/18

STRP POP UP

Entrance, AUJIK

STRP x Emoves presenteren the next level of street art in AR op Strijp-S
30/06/18 – 31/12/18

1. Download de 4D graffiti invasions app in de Google Play Store of App Store en volg de tutorial.

Locaties

2. Je herkent de locaties aan de STRP sticker op de grond. 

3. Volg de instructies op je scherm en beleef de 4D graffiti invasie zelf!

Homebase
Je eigen tour langs de werken van AUJIK op Strijp-S start je bij de AUJIK Homebase, die zich bevindt bij MU, bushalte Strijp S. Hier vind je alle info over de app die je moet downloaden en de locaties waar de 4D werken zich bevinden. 

Liever een georganiseerde tour?
Heb je interesse in een georganiseerde tour voor een groep, neem dan contact op met Shirley Hendrikse via?shirley@strp.nl?of 040 2367228. 

Over 4D Graffiti Invasions by AUJIK
STRP en Emoves lanceren samen de wereldpremière van deze bewegende, vloeibare graffiti in 4D, ontworpen door AUJIK. Lopend op Strijp-S ervaar je een spectaculaire virtuele laag die over de fysieke omgeving heen valt. Graffiti in augmented reality kan overal opduiken en weer verdwijnen, maar het wordt pas écht spannend wanneer de graffiti tot leven komt. 

 AUJIK heeft een achtergrond in de skateboard- en graffitiscene en combineert in zijn werk elementen uit robotdesign, architectuur en neurowetenschappen. Hij creëert vloeibare, traag bewegende graffiti, die je als in een droom meeneemt naar een andere dimensie. De futuristische en fantasierijke virtuele wereld van AUJIK smelt in Eindhoven samen met de robuuste down-to-earth architectuur van Strijp-S.? 

Over AUJIK
AUJIK?is een door de Zweedse kunstenaar Stefan Larsson geïnitieerd kunstenaarsconcept. Centraal in het werk van AUJIK staat kunstmatige intelligentie, natuur, technologie, perceptie, toekomstspeculaties, neurowetenschap en architectuur. AUJIK lijkt op een fictieve sekte met elementen uit het shintoïsme, zenboeddhisme en de Japanse natuurgodsdiensten. Volgens AUJIK heeft alles, zelfs de meest kunstmatige dingen, een bewustzijn en een ziel.  

Stefan Larsson (geboren in Söderhamn, Zweden) studeerde in 2005 af aan de Umeå Academy for Fine Arts in Zweden. Inmiddels woont en werkt hij al zo’n negen jaar in ?tsu, Japan.

Credits
Concept | AUJIK – Stefan Larsson http://www.aujik.com/
Realisatie | Sander Veenhof http://sndrv.nl/
Realisatie toolkit | Dutch Rose Media – Augmented Reality Design https://www.dutchrosemedia.com
4D Graffiti Invasions by AUJIK is mede mogelijk gemaakt door Gieskens Strijbis Fonds en ondersteund door Brabant-C.