STRP POP-UP: The Great Indecision Council

10/11/18 - 17/11/18

Romain Tardy – The Great Indecision Council
10 t/m 17 november, i.s.m. MU en GLOW

Wie zijn we echt? Wie willen we zijn? Wat vertellen we Google in de intimiteit van onze telefoon, wat we liever niet met de rest van de wereld willen delen?

Beeldend kunstenaar Romain Tardy presenteert de bezoekers van GLOW een ongevraagd zelfportret van onze huidige netwerkmaatschappij, door in real time de meest gebruikte zoektermen van Google en Google Nieuws in de publieke ruimte te vertalen naar visuele- en geluidssignalen; pulsen die in en buiten de cirkel zichtbaar en hoorbaar zijn.

The Great Indecision Council is een spiegel voor ons allemaal. Een beeld dat de mensheid laat zien wie zij daadwerkelijk is, niet hoe zij gezien wil worden. Het werk neemt de vorm aan van een betoverende en hypnotiserende grootschalige licht- en geluidsinstallatie, waarbij de bezoekers opgaan in een cirkel van licht, geluid, woorden en door computer gegenereerde, mystieke chants. The Great Indecision Council nodigt bezoekers uit in het midden van dit betoverende werk terwijl zij worden gade geslagen door toeschouwers van dichtbij, of mogelijk ook van ver boven ons.

The Great Indecision Council, een installatie van Romain Tardy, is in opdracht van Into The Great Wide Open gemaakt. De presentatie tijdens GLOW 2018 wordt aangeboden door MU, STRP en GLOW.

STRP wil een kritisch optimistische gids zijn naar een positieve toekomst. In deze rol heeft STRP een doorlopend onderzoeksprogramma ontwikkeld met STRP Festival als jaarlijks hoogtepunt. The Great Indecision Council is een POP UP event tijdens GLOW in aanloop naar STRP Festival van 30 maart t/m 7 april 2019.

MU is een nieuwsgierige verkenner in de grensgebieden van de hedendaagse kunst: van het post-digitale tot urban culture en verder – niet alleen in onze expositieruimte op Strijp S, maar ook daarbuiten, zoals nu bij GLOW.

Credits:
Installatie: Romain Tardy
Muziek en geluidsontwerp: Loran Delforge
Software programmering: Hand Coded
Met dank aan: Stayinc.