STRP KIDS

Educatieve activiteiten voor het primair onderwijs

STRP KIDS ontwikkelde een aantal lesreeksen speciaal voor de midden- en bovenbouw van het primair onderwijs. Docenten zijn in wezen professionele kunstenaars met lesbevoegdheid. De lessen zijn afgestemd op de doorlopende leerlijn cultuureducatie (De Culturele Ladekast), ontwikkeld door de bureaus voor cultuuronderwijs in de vijf grote steden van Brabant. Ook sluiten de activiteiten aan bij de verplichte kerndoelen van Kunstzinnige oriëntatie en Oriëntatie op jezelf en de wereld (natuur en techniek). Een belangrijk doel van de lessen is dat we kinderen willen leren over technologie, de mogelijkheden hiervan en hoe zij zich hiertoe verhouden; technologie-wijsheid. Iets wat volgens STRP erg van belang is in een tijd waarin we steeds meer worden omringd door technologie.

De verschillende lesreeksen bestaan uit twee tot zes lessen. Door zelf een technologisch kunstwerk te maken verdiepen kinderen zich spelenderwijs in een thema. Ze leren over elektronica, terwijl ze bezig zijn met de opdracht om een kunstmachine te maken. En bij een muziekopdracht leren de kinderen tegelijkertijd over mechanica. Ook digitale media ontbreekt niet in het lesprogramma. Met de door STRP ontwikkelde stopmotion-boxen maken kinderen bijzondere animatiefilmpjes. Ook nemen we een van de nieuwste virtual reality brillen mee de klas in en daarnaast leren we kinderen de werking van geavanceerde vr-technologie begrijpen door zelf een vr-bril te bouwen met huis-tuin-en-keuken middelen.

In het schooljaar 2016-2017 verzorgt STRP KIDS lessen in 15 verschillende klassen op 4 verschillende basisscholen. Ook geïnteresseerd in een lesprogramma van STRP KIDS bij jou op school? Neem dan contact op met Shirley Hendrikse.

 

Shirley Hendrikse
040 236 7228
06 149 82 414
shirley@strp.nl

Aanbod Workshops
  • Alle doelgroepen
  • MBO
  • PO
  • Professionals
  • Senioren
  • VO