STRP SENIOR

Activiteiten voor ouderen en projecten waarin jong en oud samenwerken en van elkaar leren

STRP SENIOR is een programma voor gepensioneerden met een passie voor technologie of techniek. Rondleidingen, presentaties en workshops rond creatieve technologie laten verschillende generaties samenwerken.
STRP SENIOR workshops slaan een brug tussen de ervaring van ouderen – bijvoorbeeld op het gebied van elektronica, mechanica en werktuigbouwkunde – en de creativiteit van jonge makers. In teams delen ze kennis en ervaringen en gaan ze een creatieve uitdaging aan. Door technologische innovaties te verbinden aan de ervaring en kennis van ouderen ontstaan er verrassende nieuwe producten en kunstwerken.

STRP SENIOR rondleidingen en presentaties vinden plaats tijdens STRP events zoals STRP Biënnale. De inhoud van deze programma’s verschilt niet van hoe we dat voor andere groepen doen, maar toch zijn het programma’s speciaal voor ouderen doordat we rekening houden met bijvoorbeeld gepaste tijden, bereikbaarheid en toegankelijkheid.
En als partner van KunstRoute65 organiseert STRP SENIOR ook activiteiten met en voor ouderen in verschillende Eindhovense wijken.

In 2016 werkten twee teams rond onbekende vormen van muziek binnen STRP SENIOR. De ene groep ouderen, die elk een muziekinstrument bespelen, werkte met muziekproducent Joris Tillmans. De andere groep bouwde samen met kunstenaar Ricky van Broekhoven een installatie die reageerde op muziektrillingen. Het eindresultaat was een live muziekperformance met live visuals van de installatie. Momenteel ontwikkelen we een vervolgproject dat onderdeel wordt van de komende STRP Biënnale. En ook zijn we van plan om weer rondleidingen en presentaties te organiseren voor ouderen.

Wilt u meer weten of werkt u voor een organisatie die wilt samenwerken? Neem dan contact op met Shirley Hendrikse. Voor deelname aan projecten kun u deze pagina in de gaten houden waar nieuwe activiteiten worden aangekondigd en we u informeren hoe u zich kunt opgeven.

 

Shirley Hendrikse
040 236 7228
06 149 82 414
shirley@strp.nl

Aanbod Workshops
  • Alle doelgroepen
  • MBO
  • PO
  • Professionals
  • Senioren
  • VO