OVER STRP

The best way to predict the future is to create it

MENS, TECHNOLOGIE, SAMENLEVING & TOEKOMST

WAT IS STRP

STRP bestaat sinds 2006 en is uitgegroeid tot een van de grootste indoor festivals in Europa op het gebied van technologie en kunst. STRP wil een open, doorlopende en kritische dialoog opzetten tussen mens, technologie, samenleving en toekomst. STRP initieert, produceert en presenteert vernieuwende kunst en visies waarbij creatieve technologie een grote rol speelt, voor een internationaal en nieuwsgierig publiek.

STRP 2019-2020

Kritisch Optimisme en Positief Futurisme
‘The best way to predict the future is to create it’, is de (werk)titel van ons programma voor de komende jaren. Het programma is een kritisch optimistisch onderzoek naar positief futurisme en de rol die kunstenaars en technologie daarbij kunnen spelen.

Onszelf een voorstelling maken van de toekomst is een van de moeilijkste opgaven die en bestaat. Wat we (denken te) kennen is het verleden en vaak kijken we door die bril naar de toekomst. In verwarrende tijden vluchten we graag in de illusie van een tijd waarin de wereld ogenschijnlijk duidelijker, veiliger en vriendelijker was. Conservatisme lijkt het antwoord op té grote vragen en te snelle veranderingen. Wie hardop droomt van een betere wereld voor iedereen wordt al snel gekwalificeerd als naïeve idealist. Angst voor de toekomst is begrijpelijk maar vernauwt onze geest en belemmert om nieuwe wegen, strategieën en modellen te verkennen.

STRP is een gids bij het verkennen van manieren om kritisch optimistisch te zijn en meer open en positief naar de toekomst te kijken. We willen het publiek inspireren door middel van presentaties van actuele kunst, waarbij technologie in het ontwikkelproces en bij het presenteren een belangrijke rol speelt. Tevens willen we het publiek informeren, door de inleidingen tijdens de conferentie en door het realiseren van een uitgebreid educatief programma. Het publiek willen we activeren en stimuleren om zelf een bijdrage te leveren aan een meer positieve toekomst. Door het verstrekken van opdrachten aan kunstenaars en andere makers stimuleren we het maken van nieuw werk.

DOORLOPEND PROGRAMMA STRP

STRP richt zich met haar programma voor 2019 en 2020 op een toekomst, die (wellicht) beter is dan we nu allemaal durven denken. Om dit onderzoeksprogramma goed te kunnen uitvoeren, en onze rol als gids te kunnen vervullen, kiezen we ervoor om de Biënnale structuur los te laten en om te vormen tot een gelaagde en golvende programmering die zich uitstrekt over meerdere jaren. STRP profileert zich meer als een cultureel initiatief dat een samenhangend meerjarig programma presenteert, vertrekkend vanuit een prangende serie vragen. STRP krijgt op deze manier meer continuïteit, de aanwezigheid in de stad, het land en in het internationale e-culture landschap wordt groter, er kan beter en vaker op de actualiteit ingegaan worden. Op deze manier kunnen we publiek en partners beter en vaker betrekken en bedienen.

PROGRAMMA-ONDERDELEN

Het doorlopend meerjarenprogramma van STRP bestaat uit 4 onderdelen: STRP Festival , STRP Share, STRP Scenarios & Story, STRP Pop Ups.

STRP Festival is een 10-daags event met een uitgebreide expo, een conferentie, een muziek- en performance programma en een educatief programma. In 2019 vindt een STRP Festival XL plaats, in 2020 organiseren we STRP Festival L, een meer compactie versie van het festival.
STRP Share is het educatie- en participatieprogramma van STRP. Share is onderdeel van STRP Festival maar loopt in feite het hele jaar door. Een nieuw programma-onderdeel van STRP is STRP Scenarios. Dit zijn open dialogen met doeners, makers, activisten en denkers die op een hands-on manier bezig zijn met een positieve toekomst. STRP Scenarios vinden 3 tot 4 keer per jaar plaats en culmineren samen met de STRP Festival in een STRP Story aan het eind van 2020. STRP Pop Ups zijn projecten die STRP realiseert tijdens en met Eindhovense festivals. In 2018 doen we Pop Ups tijdens Emoves (30 juni en 1 juli) en tijdens Glow (10-17 november). Met deze Pop Ups willen we een breed publiek een STRP programma aanbieden.

STRP ORGANISATIE

STRP is een Stichting met een Raad van Toezicht aan het hoofd.
Dagelijkse leiding: Ton van Gool (directeur) en Gieske Bienert (adjunct-directeur)
Office Manager: Ayla de Wit
STRP Share (educatieprogramma): Shirley Hendrikse
Business development en marketing: Fannie Groenen
Communicatie en marketing: Gisèle Mambre
Hoofd productie: Suna Producties
Project- en productieleider: Danielle Thomas
Stage Event Management: Yoshua Nahar
Stage Educatie: Mirte Jacobs
Onderzoek Business Development: Angelina Nikolayeva

STRP PARTNERS

STRP werkt voordurend samen met vele partners uit de culturele wereld en uit het onderwijs, met overheden, bedrijfsleven en fondsen. STRP wordt mede-gefinancierd door bijdragen van:
Gemeente Eindhoven/SCE
Provincie Brabant
VSB Fonds
Mondriaan Fonds
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
Fonds Podiumkunsten
Prins Bernard Cultuurfonds
Fonds21
Brabant C
Fonds voor Cultuurparticipatie

Neem contact op

Stichting STRP
Torenallee 32/8
5617 BD Eindhoven

040 236 7228
info@strp.nl

Blijf up to date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan

Volg ons hier: