Vacature DIRECTEUR / BESTUURDER (m/v)

Wij zoeken voor STRP een algemeen DIRECTEUR / BESTUURDER (m/v)

fulltime, 40 uur per week
honorering op basis van ervaring

STRP BIEDT NIEUWSGIERIG PUBLIEK EIGENTIJDSE CULTUUR
STRP LINKT CREATIVITEIT AAN TECHNOLOGIE.
STRP GEEFT MAKERS DE RUIMTE.
STRP MAAKT DE TOEKOMST VOELBAAR IN HET NU.

STRP is een kleine maar flexibele organisatie die het jaar rond als aanjager en platform opereert op het grensvlak van creativiteit en technologie. STRP biedt kunstenaars in alle disciplines opdrachten voor nieuw werk en daagt haar publiek uit om niet alleen te kijken en luisteren, maar ook zelf te experimenteren. STRP werkt stelselmatig samen met makers en onderwijs, bedrijfsleven en instellingen en is de supergeleider tussen technologie, design en creativiteit in het DNA van Eindhoven. De STRP Biënnale behoort met tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers in tien dagen tijd qua bereik tot de top tien van toonaangevende festivals voor creatieve technologie ter wereld. Bezoekers komen inmiddels net zo gretig af op de installaties, performances, lezingen en workshops, als op de muziek. Talentvolle jonge makers presenteren zich naast baanbrekende grote namen. Het hybride programma maakt STRP Biënnale uniek voor jong en ouder, leek en professional. STRP kenmerkt zich door een lage drempel, een uitdagend aanbod, een nieuwsgierige aanpak en een internationale uitstraling.

Profiel:
De directeur beschikt over een academisch/hbo werk- en denkniveau en is bij voorkeur gespecialiseerd in kunstmanagement met een focus op eigentijdse mediakunst/e-cultuur. Het zwaartepunt van de functie ligt aan de zakelijke en organisatorische kant.
Hij/zij heeft ruime kennis en ervaring in de (inter)nationale e-cultuur sector, bij voorkeur in een soortgelijke management functie.
Hij/zij beschikt over een breed en relevant netwerk binnen de sector als ook bij fondsen en sponsoren en is bekend met het (culturele) krachtenveld in Eindhoven en Nederland dan wel bereid zich daar grondig in te verdiepen.
De directeur/bestuurder is communicatief zeer sterk en in staat om het boegbeeld van STRP te zijn. Hij/zij positioneert STRP binnen nationale en internationale netwerken en weet nieuwe kansen op zowel zakelijk als artistiek terrein te zien én pakken.
De directeur is bekend met de Code Cultural Governance en is in staat de strategie en het beleid van de stichting voor te bereiden en uit te voeren, de doelstellingen te realiseren en hierover verantwoording af te leggen aan de Raad van Toezicht.
Hij/zij inspireert en geeft leiding door het team op ontwikkeling en resultaat aan te sturen.

De algemeen directeur beschikt onder meer over de volgende competenties:
– Leiderschap
– Samenwerken
– Zakelijkheid
– Netwerken
– Creativiteit

Taken:
– zakelijke leiding, waaronder bedrijfsvoering, fondsen- en sponsorwerving
– artistieke leiding, waaronder eindverantwoordelijkheid voor de programmering en het educatief beleid
– het uitvoering geven aan het meerjarenbeleid op zowel zakelijk/organisatorisch als ook artistiek-inhoudelijk vlak
– het initiëren van nieuw beleid
– het ontwikkelen en aangaan van samenwerkingen
– het voorbereiden, bijwonen en uitwerken van vergaderingen van de raad van toezicht
– het voorbereiden en voorzitten van teamvergaderingen
– het vertegenwoordigen van STRP in diverse overlegorganen en onderhouden van externe relaties;
– het positioneren van STRP in regionale, nationale en internationale e-cultuurnetwerken

Reageren kan t/m 24 december 2017 door een gemotiveerde sollicitatie met cv te mailen aan vacatures@strp.nl Meer informatie over de functie en STRP kan worden ingewonnen bij Angelique Spaninks (angelique@strp.nl +31 653362874) of Gieske Bienert (gieske@strp.nl +31 6 29010565)

Kandidaten horen in de eerste week van januari of ze worden uitgenodigd voor gesprek.
De eerste gesprekken vinden plaats op 9 en 10 januari tussen 17 en 20 uur.
Een tweede gespreksronde staat gepland voor 17 of 23 januari tussen 18 en 20 uur.
Aanvang dienstverband zo snel als mogelijk.